Korkskruv

79 kr

49 kr

Snygg korkskruv som är tillverkad av återvunnet material och rättvist producerad.

Storlek: 10*9,5cm Material: Rostfritt stål


FAIR TRADE


Tillverkas av: Noah's Ark International Export
Noah’s Ark International Export är en nätverksorganisation som etablerades 1986 i Moradabad, Indien med syftet att förbättra hantverkarnas arbets- och levnadsförhållanden. Staden har en befolkning på ca 700 000 invånare där 70 % av dessa är inblandade i slöjd- och hantverksproduktionen. Eftersom råvarorna, framförallt mässing, blivit allt dyrare tvingas många hantverkare att lämna yrket. Noah’s Ark vill bevara handarbetets arv och tradition och arbetar för att utbilda hantverkarna i att använda alternativa metaller, återvinna material samt hur man kan skapa tilltalande produktdesigner. Utbildningen syftar även till att ge de redskap och verktyg som hantverkarna och verkstäderna behöver för att kunna bli självständiga och självförsörjande.Noah’s Ark är den första och enda Fair Trade-certifierade exportören i Moradabad och är även medlem i WFTO och FTF Indien. År 2000 grundades även Noah’s Ark Handicrafts & Artisan Welfare Society, en ideell och icke-statlig förening för att främja rent vatten, utbildning och hälsa för hantverkarna och deras familjer. Alla vinster investeras i dessa sociala projekt.


 


Noah’s Ark syfte:

Utbilda hantverkarna att använda alternativa metaller, återvinna material samt hur man kan skapa tilltalande design för sin produktion.

Ge de redskap och verktyg som hantverkarna och deras verkstäder behöver för att kunna bli självständiga och självförsörjande.

Skapa en hållbar inkomstkälla för dessa hantverkare genom export av deras hantverk till en internationell marknad.

Genom deras sociala projekt kunna bidra till bättre hälsa, utbildning och rent vatten för hantverkarna och deras familjer.

Erbjuda kunderna ett brett utbud av produkter med återvunnet material av hög kvalitet.

 


Produkter

Eftersom att cykeln är Indiens primära transportmedel finns det en uppsjö av cykeldelar i landet. Detta tar Noah’s Ark vara på och producerar bl.a. innovativa produkter av återvunna cykelkedjor som håller hög kvalitet.